Siirry sisältöön
  • Etusivu
  • Uusiolämpö on vastuullinen ja kestävä valinta

Uusiolämpö on vastuullinen ja kestävä valinta

Järvenpään ja Tuusulan alueen asiakkaiden kiinnostus erilaisiin kestäviin energiavalintoihin on selvässä kasvussa. Tuusulanjärven Lämpö työskentelee jatkuvasti sen eteen, että tuotantomme on mahdollisimman kestävää ja voimme vastata asiakkaiden toiveisiin. Tässä artikkelissa esittelemme Tuusulanjärven Lämmön Uusiolämpö-tuotteen.

 

Mistä Uusiolämmössä oikein on kysymys myynti- ja asiakkuuspäällikkö Tomi Koivisto?

– Käytännössä uusiolämmössä on kyse sataprosenttisesti uusiutuvasta energiasta. Tänä päivänä ihmiset kiinnittävät onneksi yhä enemmän huomiota ympäristöön ja ilmastovaikutuksiin. Tuusulanjärven Lämmön Uusiolämpö on täysin uusiutuvista raaka-aineista tuotettua kaukolämpöä ja siksi se on täysin päästötön ratkaisu.

Kenelle tämä täysin päästötön Uusiolämpö-tuote erityisesti sopii?

– Kysyntä on lähtenyt liikkeelle erityisesti kiinteistönomistajien ja yritysten aiempaa vahvemmasta kiinnostuksesta ilmastoa kohtaan. Monet kiinteistönomistajat toimivat tänä päivänä vastuullisesti ja he ovat sitoutuneita pienentämään omaa hiilijalanjälkeään. Asuinkiinteistöt luonnollisesti seuraavat samaa kehitystä. Uusiolämpö sopiikin kaikille ympäristöstä kiinnostuneille, tässä voi yhdellä yksittäisellä päätöksellä laskea omaa ja kiinteistön hiilijalanjälkeä merkittävästi.

Millaisia hyötyjä Uusiolämpö-tuotteesta haluaisit nostaa esille?

– Helppous, ekologinen kestävyys ja edullisuus ovat aivan keskeisiä valtteja. Uusiolämpö on nopea ja helppo reitti eroon kiinteistön päästöistä täysin päästöttömän lämmityksen aikaan. Uusiolämpö on myös edullinen tuote. Tällä hetkellä hinta on ainoastaan 90 senttiä arvokkaampi, kuin peruskaukolämpö, jota tarjoamme. Me tarjoamme lisäksi jokaiselle Uusiolämpö-asiakkaalle myös maksuttoman Uusiolämpö-sertifikaatin, jolla tästä päästöttömästä valinnasta voi kertoa omille asiakkaille tai esimerkiksi kaikille kiinteistön käyttäjille.

Millainen rooli vastuullisuudella on Tuusulanjärven Lämmön toiminnassa?

– Maailma ei ole missään nimessä vielä valmis, mutta Tuusulanjärven Lämmön ominaispäästökerroin on jo nyt erinomaisella tasolla. Tätä ei välttämättä kovin laajasti vielä tiedetä, mutta Tuusulanjärven Lämmön tuotannon ominaispäästöt on kestävän tuotantorakenteen ansiosta saatu vietyä hyvin alhaiselle tasolle. Ominaispäästökerroin oli vuonna 2023 vain 52,2 g/kWh ja se on vain kolmannes pääkaupunkiseudun muiden energiayhtiöiden päästökertoimiin verrattuna.

Millainen kaukolämmön tuotantorakenne sitten on tällä hetkellä?

– Kestävä tuotanto on Tuusulanjärven Lämmölle kunnia-asia. Etsimme jatkuvasti tapoja lisätä bioenergian käyttöä ja pyrimme luopumaan fossiilisten raaka-aineiden käytöstä. Vuonna 2023 käyttämistämme raaka-aineista jo 71 % oli uusiutuvaa bioenergiaa ja kierrätyspolttoaineiden osuuskin nousi 18 prosenttiin. Olemme hyvällä tiellä kestävän lähilämmön tuotannossa.